Veel info over Fitness, Voeding en trainingsschema's vind je bij FIT.Groepsfoto's van het morgenploegje bij Deiana Sports in Enschede. UPDATE: Helaas is Piet (in het hempje) overleden en zijn er wat anderen vertrokken naar een andere sportschool, maar nieuwe mensen komen er weer bij.


Diegene die nu geen tijd heeft voor lichamelijke oefening, moet later tijd  maken om ziek te zijn!                                                                                                                                                                       

Je bent gezond, heeft geen last van bronchites, griep of een andere ziekte?  Maar voelt u zich ook fit?
Heb je toch niet wat vage klachten, last van slapeloosheid, moeilijkheden met de spijsvertering of een voortdurend slap gevoel?

Als je gezondheid opvat als het vrij zijn van ziekten dan heeft gezond zijn nog niets met fit zijn te maken. Iemand kan volledig gezond zijn, maar zich toch niet echt lekker voelen, zich niet echt opgewassen voelen tegen de eisen die het leven aan hem stelt. Als iemand bestand is tegen de fysieke en psychische druk van het moderne leven, dan is hij fit te noemen.
Een goede fysieke conditie is gunstig voor de gesteldheid van de geest, en natuurlijk is deze uitspraak ook omkeerbaar.
In onze moderne tijd wordt er veel geeist van onze geestelijke vermogens, terwijl wij het ons lichamelijk gezien steeds gemakkelijker gemaakt hebben: zelfs voor het kijken naar sportieve prestaties van anderen hoeven we de deur niet meer uit. Het gevolg  hiervan is dat er veel van onze psychische energie wordt gevraagd, terwijl het lichaam energie overhoudt. En wat daar weer uit voortvloeit weten we allemaal: te zware lichamen met een overspannen geest.

Toen ik in 1980 bovenstaande tekst tegenkwam in een fitness handboek, ben ik daar eens over na gaan denken en kwam tot de conclusie dat het voor mij ook best eens goed zou zijn om eens aan mijn conditie te gaan werken. Er was toen geen fitness centrum in mijn woonplaats, daardoor kwam ik terecht bij DEIANA SPORTS in Enschede.

Tot op de dag van vandaag ben ik daar nog wekelijks te vinden. Omdat mijn sportleraar Giuseppe Deiana verschillende titels heeft gehaald met body-building krijg je vaak de vraag of je aan body-building doet. Het is moeilijk een scherpe scheidslijn te trekken tussen fitness en de body-builden. Iemand die verslingerd raakt aan de training van spieren met behulp van apparaten, kan op een goed moment de stap maken naar een leven als body-builder. De trainingen liggen in elkaars verlengde, verschil is er alleen in onder andere de gerichtheid van de training. Train je om fitter te worden of train je met het oogmerk je lichaam opnieuw op te bouwen tot een ideaalbeeld van geproportioneerde spiermassa's. Ik train om fit te blijven en hoop dat nog jaren vol te houden!

       
       

    info@deianasports.nl

Deiana sports Enschede  053-4318935